Cat de normal e sa asociem iubirea pentru el sau ea cu interesele?

0
378

Stateam de vorba cu o persoana importanta pentru mine. In varsta acum, insa doar daca iau in calcul numarul anilor pe care ii are, altfel, o femeie cu un spirit tanar, pe care este imposibil sa nu o iubesti. Ii stiu povestea de viata si o pretuiesc pentru cum a stiut sa ofere. Sa ofere inclusiv sotului ei, un tip misto, inteligent, instruit, destept, insa peste masura de cicalitor.

In urma cu cativa ani, am intrebat-o de ce i-a ramas alaturi pana la final. Mi-a raspuns fara sa stea pe ganduri: “pentru ca l-am respectat. Era foarte destept. N-as fi putut sa stau o viata cu un barbat prost, nu as fi putut sa-l respect si nu l-as fi putut iubi”. Ee, si uite asa, am ajuns la subiectul articolului de azi.

Cat de normal e sa asociem iubirea pentru un el sau o ea cu interesele?

Mi-ar placea sa raspundeti si voi la intrebare. Pana una alta, o sa va spun ce cred eu. Cred ca e absolut normal! Nu am cum sa ii cred pe cei care sustin ca daca stii de ce iubesti, nu iubesti. Asta numesc eu superficialitate.

Iubesti un om pentru ca… Nu il iubesti pentru ca… E simplu!
Il iubesti pentru ca langa el te simti protejata, pentru ca te sustine in cele mai nebunesti idei sau iti aduce argumente cand nu poate fi in acord cu ceea ce faci. O iubesti pentru ca nu se bosumfla cand nu-i raspunzi cateva ore la telefon si intelege ca ai fost peste masura de ocupat, fara sa fie necesar sa-i faci scheme sa inteleaga cu ce, unde, cum.

Il iubesti pentru ca atunci cand te tine in brate simti ca pune si suflet, pentru ca se preocupa sa-ti fie bine. Pentru ca puteti vorbi la nesfarsit pe orice subiect. O iubesti stiind ca are defecte, dar cine nu are? Nu urmaresti sa o schimbi, fix asa era si cand te-ai indragostit.

Si da, astia care stiu pentru ce se iubesc, se respecta. Se respecta atat de mult, incat isi ofera unul altuia variantele lor cele mai bune, fara sa li se impuna. Asa simt!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here